SoundArt Festival 2019

SoundArt Festival, evenimentul dedicat stilurilor progressive și stoner rock/metal, revine cu ediția numărul trei în perioada 8, 9 și 10 martie 2019. Evenimentul se va desfășura în Quantic Club din București. Organizatorii dezvăluie cu această ocazie primele trupe care și-au confirmat prezența la noua ediție a festivalului: Riverside, Planet of Zeus, Sunnata, Weedpecker, Perihelion, Purple Caravan și Viper Soup Complex. Mai multe trupe vor fi anunțate în curând.

Riverside - progressive rock/metal, Polonia
 
Riverside a fost înființată în 2001, în Varșovia, și are 7 materiale discografice la activ, majoritatea fiind lansate sub egida prestigioasei case de discuri Inside Out Records. Cel mai recent album al trupei, "Wasteland" a fost lansat în data de 28 septembrie, 2018. Asemănată deseori cu Pink Floyd sau Dream Theater, Riverside este una dintre cele mai bine cotate trupe de progressive rock din Europa.  
 
Odată cu lansarea primului material discografic, "Out of Myself" (2003), succesul pe care l-a avut în Polonia a adus formației Riverside un contract cu casa de discuri americană Laser’s Edge, dar și o colaborare cu pictorul Travis Smith (Dewin Townsend, Anathema). Începând cu cel de-al doilea album de studio al trupei, "Voices în My Head", material lansat inițial în Polonia (Mystic Production) apoi relansat internațional sub egida InsideOut, Riverside și-a început cariera în adevăratul sens al cuvântului, concertând în întreaga lume și înregistrând vânzări masive, iar "Rapid Eye Movement" (2007), al treilea album de studio, a adus trupei o colaborare cu Dream Theater pentru segmentul european de turneu al legendarei trupe. În 2016, chitaristul Piotr Grudziski a decedat în urma unui stop cardiac, iar compilatia "Eye of the Soundscape", devine ultimul material înregistrat în formula clasică Riverside. Cel mai recent album de studio al trupei, "Wasteland", surprinde publicul cu un nou val de emoții puternice și acorduri magice de chitară.

Planet of Zeus – southern/stoner metal, Grecia

Weedpecker - stoner/psychedelic metal - Polonia

Perihelion - avantgarde/post-black metal - Ungaria

Purple Caravan – stoner/hard rock, Romania

Viper Soup Complex – progressive metal, Malta

Cumpără bilete