Tectonica umbrei / Shadow Tectonics

Muzeul Hărților vă invită să vizitați expoziția „TECTONICA UMBREI” / „SHADOW TECTONICS” a artistului Ștefan Ungureanu.

„TECTONICA UMBREI”/„SHADOW TECTONICS” este expoziția capsulă pe care Ștefan Ungureanu o deschide în noul spațiu de tip „white cube” destinat expozițiilor temporare din Muzeul Național al Hărților și Cărții Vechi.

Expoziția este deschisă până pe 17 februarie 2019.
Biletul de acces este 5 lei biletul întreg, 2,5 lei biletul pentru pensionari și 1 leu biletul pentru elevi și studenți.

Ștefan Ungureanu este un artist vizual al cărui interes pentru cartografiere, știință sau vizualizare de informații a generat LUCRĂRI CARE PUN ÎN DIALOG PATRIMONIUL Muzeului Hărților cu ARTA CONTEMPORANĂ. Astfel, Ungureanu își propune să facă legătura dintre publicul interesat de cartografiere sau hărți și adepții artei contemporane.

Intervenția unui artist într-un spațiu muzeal este o experiență diferită de expoziția într-o galerie de artă. Această practică extrem de răspândită la nivel internațional a pornit din dorința de a revitaliza patrimoniul unui muzeu și de a încuraja repoziționările creative ale unor exponate rigidizate de un discurs muzeografic sub influența practicilor creative ale artistului.

Curatorul aceste expoziții este Ioana Marinescu, curator și istoric de artă la H’art Gallery in Bucharest. A lucrat cu numeroși artiști printre care Nicolae Comănescu, Ion Bârlădeanu sau Gili Mocanu. Colaborarea cu Ștefan Ungureanu a presupus editarea primului său catalog, dar și curatorierea unor expoziții personale și de grup.

Mai multe detalii aflați pe site-ul muzeului.