Cântăreața cheală

Teatrul Odeon găzduiește marți, 12 februarie, de la ora 19.00, la Sala Studio , Cântăreața cheală de Eugene Ionesco, spectacolul Teatrului Maria Filotti, din Brăila.

”M-am tot întrebat dacă Eugene Ionesco vorbește serios atunci când numește Cântăreața cheală o anti piesă. Există personaje, există scene cu iz de cauzalitate care generează situații dramatice și dialog între personaje.

Aparent avem de-a face cu o piesă. Aparent, deorece repetând cu actorii faini din trupa Teatrului Maria Filotti din Brăila și înotând prin marea lingvistică a textului, ne-am dat seama că, până la un punct, Ionesco vorbește serios, dar și glumește...

E un amestec de timiditate și agresivitate, așa cum el însuși  afirmă într-un interviu, în fiecare dintre personajele aduse pe o scenă care nu se dorește a fi scenă... E un spirit anarhic care se ascunde în spatele măștii de conformism, afișate de anti-personajele din Cântăreața Cheală.
Rezultă, așadar, o comedie uneori agresivă, alteori tristă, alteori sărită de pe fix. Pe undeva, așa cum ne situăm și noi astăzi ca indivizi, într-o societate în care alienarea și lipsa de comunicare devin din ce în ce mai prezente.” - Radu Iacoban, regizor

Traducerea: Vlad Russo şi Vlad Zografi
Adaptarea scenică şi regia: Radu Iacoban
Scenografia: Tudor Prodan
Light design: Bogdan Gheorghiu
Cu: RAMONA GÎNGĂ, VALENTIN TERENTE, CORINA BORŞ, SILVIU DEBU, MĂDĂLINA ANEA, ADRIAN ŞTEFAN

Durata spectacol: 1h 30 `

Preț bilete: 33 lei, se achiziționează doar la casa de bilete a Teatrului Odeon.