Armonii

Teatrul Odeon și Mimi Necula vă invită la expoziția de pictură ARMONII al artistei ELENA CRISTEA, la Galeria Odeon. Expoziția poate fi vizionată între 20 februarie - 3 martie 2019, în foaierul Sălii Studio a teatrului.

„Elenei Cristea îi place să se joace cu culorile și cu formele deopotrivă, iar acest spirit ludic al ei se regăsește în arta de a ascunde sensuri dincolo de forme și culori. Putem spune că această alungire a corpurilor, această cursivitate a imaginii și această întretăiere a formelor îi sunt reprezentative.

Pictura sa este nestatornică; are și, totodată, imprimă mișcare, te cheamă cu privirea să o urmărești și atunci când ea se apropie de limitele fizice ale tablourilor, ești tentat să îi continui mișcarea, dincolo de acestea… Formele ei alungite nu se termină, ci se împletesc unele într-altele, într-o continuă ritmicitate.

Putem să spunem că sunt lucrări ce se înscriu în două direcții – una definită de forme și alta de culori. În cazul în care forma este preeminentă, culoarea este temperată, neeclipsând forma. În cazul acestora, pictorița se joacă cu tonalitățile, scoțând în evidență bogăția cromatică, după cum și cea de sensuri ale compoziției. Atunci când culoarea predomină, lucrările sunt asemenea unor explozii, conglemerate deloc întâmplătoare de culori – calde și reci deopotrivă, toate intense, ce gravitează în jurul conceptului.

Elena Cristea este membru al Uniunii Artiștilor Plastici din România și are o bogată activitate artistică, însumând participări la expoziții de grup și expoziții personale, cea mai recentă fiind cea de la Ateneul Român, în august 2018.

Lucrările sale se află în colecții atât din țară, cât și din străinătate.” (Mimi Necula)