Codruța Cernea: Future Nostalgia

Galeria Mobius are plăcerea să prezinte „Viitoare Nostalgie”, prima expoziție personală a artistei Codruța Cernea alături de noi, aceasta devenind parte din programul galeriei la începutul anului 2019.

Expoziția va putea fi vizitată în perioada 15 februarie -29 martie 2019, la sediul galeriei, pe strada D.I. Mendeleev nr. 2, București.

În cadrul acestui eveniment va fi publicat un catalog al lucrărilor artistei. Data lansării publice o vom anunța în curând.

Expoziția „Viitoare nostalgie” prezintă seria de noi lucrări a artistei Codruța Cernea, în care aceasta reușește să sintetizeze tehnici dezvoltate în perioadele artei suprarealiste, constructiviste, Pop și a Realismului Capitalist. Reevaluând relațiile acestora cu fotografia, filmul, new media, producția experienței individuale, precum și a memoriei colective, artista reconfigurează, în vopsele polimerice sintetice pe pânză, un scenariu fictiv, propagat în imaginația contemporană, asupra zilei de mâine. Lucrările ei descriu interioarele unei nave cosmice de croazieră în care ființe umane visătoare își continuă viețile, departe de consecințele devastatoare pe care comportamentul irațional de distrugere a mediului natural le-a avut asupra Pământului. Asupra acestei lumi fantastice, în care viața organică modificată genetic se străduiește să înflorească, Codruța sugerează cu empatie o profundă atmosferă nostalgică. Devenind însăși arhitecta acestei lumi, ea concepe un scop alternativ pentru călătoria acestora în spațiu.