Whitechapel

Trupa americană de deathcore Whitechapel cântă în premieră la București pe 4 iulie în Quantic Club, pe scena open air. Primele 200 de bilete costă doar 69 lei.
 
Whitechapel vin din Tennesse, Statele Unite, însă și-au luat numele de la cartierul londonez în care activa Jack the Ripper. Au peste 10 ani de activitate, timp în care au lansat 6 albume. Sunt considerați o formație etalon pentru scena Deathcore, însă stilul lor variază, încorporând și elemente specifice metalului scandinav. Printre formațiile care i-au influențat se număra Amon Amarth, Deicide, Bloodbath, Carcass dar și nume precum Slipknot, Pantera sau Gojira.
 
Membrii trupei spun că muzica lor este rezultatul influențelor pe care Death Metalul, Black Metalul și Hardcoreul le-au avut asupra lor ca artiști. De-a lungul timpului au urcat pe scene mari peste tot în lume, cântând alături de formații precum Slayer, Cannibal Corpse, Behemoth, Trivium, Parkway Drive, King Diamond și mulți alții.
 
În momentul de față Whitechapel are aceeași componență de 11 ani, patru artiști din cei cinci fiind din line-upul original.
 
Whitechapel înseamnă:
Phil Bozeman-Voce (2006-prezent)
Ben Savage-chitară lead (2006-prezent)
Alex Wade-chitară ritm (2006-prezent)
Gabe Crisp-bas (2006-prezent)
Zach Householder-chitară (2007-prezent)
Enie Iniguez-tobe (în turneu) 

Se pun în vânzare doar 600 de bilete, iar acestea se găsesc în format electronic pe www.iabilet.ro și în rețeaua fizică iabilet.ro/rețea:
 
- earlybird: 69 lei - primele 200 de bilete
- presale: 80 lei
- la intrare: 90 lei

Cumpără bilete