Roberto Morbioli Band (Italy/US) - Blues & Soul

Roberto Morbioli (guitar & vocals) cu Marco Xeres (bass & vocals) & Liviu Pop (drums) vin pe 29 martie 2019 de la ora 21:00 în concert la Rockstadt!

Roberto Morbioli Band este un trio care interpretează blues tradițional și modern cu aromă soul, funk & jazz. Roberto este considerat unul dintre cei mai buni chitaristi blues din Europa care participa in mod regulat la toate festivalurile majore europene de blues si are turnee in SUA de cateva ori in fiecare an.

ROBERTO MORBIOLI
Roberto sa născut în Verona, Italia și a început să cânte la chitară la o vârstă fragedă.
A cântat la unele dintre cele mai mari festivaluri europene, cum ar fi Festivalul Amsterdam Blues, Festivalul de muzică din New Orleans din Ascona și Festivalul de Blues San Remo. A cantat în Statele Unite ale Americii in B.B. King’s Blues Club din Memphis, ""Antone's"" din Austin, Texas, Festivalul Noth Atlantic Blues în Rockland, Maine și are turnee cu regularitate în New England. În 2011 a primit o viză de lucru americană ca artist cu abilități extraordinare.

În ianuarie 2016 albumul său ""Acoustic Me"" a primit premiul Academia ca cel mai bun album al anului. Personalitatea sa și stilul său unic strălucesc atât de mult încât, chiar daca amintesc de marii artisti blues, cum ar fi Freddy King, Albert King, BB King, Albert Collins, T. Bone Walker, Steve Ray Vaughn și Eric Clapton, fiecare notă interpretata de acest bluesman italian vine direct din inima lui mare. Bluesul curge în mod natural la Roberto, iar stilul de interpretare la chitară și vocea lui sunt atât de lustruite, încât credeți că a crescut mai aproape de Chicago decât de Verona, Italia.
Pe langa turneele si inregistrarile cu trupa sa, iata cativa artisti cu care Roberto a colaborat: Robben Ford, Duke Robillard, Ronnie Earl, Roomful of Blues, Guitar Shorty, Preston Shannon, Louisiana Red si multi altii.

MARCO XERES
Marco este basist și educator care a absolvit ""cum laude"" în muzica jazz (bas electric) la Conservatorio di Musica G.Verdi di Como. În timpul carierei sale muzicale a avut șansa de a canta cu mulți artiști italieni, cum ar fi Morblus (Roberto Morbioli), Ottavo Richter, Golden Peppers, Alligator Nail, Egidio Ingala, Max Prandi, Alberto Colombo, Enrico Crivellaro, Gio Rossi, Alberto Colombo, Banda Osiris și artiști internaționali precum Andy J.Forest, Louisiana Red, Delta Moon, Willy Murphy, Clarence Bucaro și Randy ""19th Street Red"" Cohen. De asemenea, Marco participa la multe festivaluri din întreaga Europă și este prezentat ca muzician session in emisiuni laradio și programe TV.

LIVIU POP
Drummer Liviu Pop este un muzician american-român care locuiește în Connecticut si care is dedica timpul muzicii soul, blues, funk, jazz, electronic, muzical și experimental. El cântă cu mulți artiști de blues & soul naționali și internaționali și cu câțiva dintre cei mai proeminenți muzicieni din New England, în afara timpului acordat trupei proprii.
Liviu este cunoscut pentru sufletul present in muzica lui, intensitate, creativitate, groovuri și, mai presus de toate, pentru muzicalitatea și versatilitatea lui.

Liviu a participat la un turneu cu Hubert Sumlin, Sam Lay, Mighty Sam McClain, Lucky Peterson, Debbie Davies, Lil Dave Thompson, Tony Lynn Washington, Ruben Wilson, Kal David, Bruce Katz, Chris Tofield, Murali Coryell, Roberto Morbioli, Grayson Hugh, Lisa Mann, Sweet Daddy Cool Breeze, Roomful of Blues și multi altii.
În 2018, Liviu a fost inclus în CT Blues Hall of Fame.
De asemenea, este activ cu două proiecte din România: BluesCore (cu Hanno Hoefer & Raul Kusak) și Urbat Unit (duo cu Raul Kusak)

Cumpără bilete