„Specii de Spații”

BRD - Groupe Société Générale vă invită între 18 aprilie și 14 iulie 2019 la Expoziția Specii de Spații cu lucrări din colecția de artă contemporană Société Générale din Paris, expozitie care marchează debutul Sezonului cultural al Franței în România și care va fi găzduită la Muzeul Național de Artă al României din Calea Victoriei 49-53.

Expoziția este concepută de curatorul Mihnea Mircan și ia drept reper conceptual textul Espèces d’espaces (1974), de Georges Perec, un eseu de examinează diferențele dintre spații domestice și publice, locuri reale și locuri abstracte.

Selecția reflectă diversitatea colecției Société Générale, în subiecte, medii și stiluri, dar și în privința generațiilor și ariilor geografice din care provin artiștii. Ea include lucrări realizate de 24 de artiști, atât consacrați, cât și emergenți, și se concentrează pe câteva repere semnificative pentru pictură, sculptură și fotografia ultimului deceniu.

Lucrărilor din colecție li se adaugă 4 studii de caz în care Farah Atassi, Julien Prèvieux, Danica Dakić și Florian & Michael Quistrebert prezintă secțiuni mai ample din practica lor artistică.

Una dintre piesele centrale ale expoziției Specii de Spații de la București este intitulată Pickpocket / Hoțul de buzunare, sculptura abstractă din aluminiu a tânărului artist francez Julien Prèvieux, laureat al Premiului Marcel Duchamp în 2014, prin care autorul dorește să „fure”, așa cum sugerează și titlul, sensul original al formelor folosite. Sculptura a fost expusă la Centrul Pompidou în 2015.

Detalii Access MNAR
Accesul se face în baza unui bilet în valoare de 10 lei.
Discounturi și gratuități se pot oferi pentru diferite categorii de public/grupuri.
Detalii la: AICI

Biletele se achiziționează de la casa de bilete MNAR din Calea Victoriei 49-53.

Programul de vizitare a expoziției:
Miercuri - Duminica 10 AM-6 PM

Expoziția este accesibilă pentru vizitatorii cu handicap locomotor, în prezenţa unui însoţitor.