Adrian Sandu/Detalii de construcție & Andreea Zahn/Cosmic Logos

Expoziție Adrian Sandu/Detalii de construcție & Andreea Zahn/Cosmic Logos la Art Yourself Gallery | 5 iunie-5 iulie, 2019

DETALII DE CONSTRUCȚIE
ADRIAN SANDU
5 iunie-5 iulie, 2019

Studiez de câțiva ani forma casei de locuit. O observ, mi-o imaginez, o desenez. Am pornit de la urmă calcanului imprimat pe casa vecină, care este asemeni unei mărturii a ceea ce a fost odată. Reprezint forma casei printr-o stratigrafie liniară, unde linia este dinamică, sens, și în final devine suprafață. În interior îmi imaginez ființe și obiecte, spirit și materie, pe care le reprezint schematic prin desene abstracte structurale. 

COSMIC LOGOS
ANDREEA ZAHN
5 iunie-5 iulie, 2019

În credinţa Islamică tandemul ritmic de inspiraţie şi expiraţie este procesul în doi timpi ce stă la baza creaţiei Universului. Tiparul geometric tradus “Respiraţia Divinităţii” defineşte perfect acest principiu prin două poligoane complementare, conţinând forma geometrică “shamse” şi ocruce perfectă. Caligrafia, de cealaltă parte, este Cuvântul Domnului, materializarea realităţii spirituale.

Plasându-mi creaţia la începuturile timpului, am făcut uz în colecţia mea de mătase pictată “Cosmic Logos” de geometria creaţiei ca o reflexie a lumii create. Caligrafia mea infantilă este un fel foarte personal de exprimare a sentimentelor mele de mic copil, când îmi scriam astfel gândurile în cărţi vechi. Acum, scrisul meu este corelat cu Cuvântul divin primordial, exprimând legătura noastră cu Spiritul celest. Întru totul, caligrafia este geometria Spiritului.