Trei Parale

Joi, 13 iunie, de la ora 19:30, Green Hours prezintă:

Trei Parale
„România. 100 de minute"

Florin Iordan - fluier fără dop, caval, cimpoaie, țiteră, cobză, braci, dobă (violoncel percutat)
Daniel Pop - voce, fluier, fluier gemănat, tilincă, drîmbă,
Mihai Balabaș - vioară
Beatrice Iordan - cobză, voce, contrabas

"România. 100 de minute" este un proiect ce s-a născut în anul centenarului Marii Unirii.
Programul a fost prezentat anul trecut în câteva orașe din țară iar grupul Trei Parale dorește să continue și în 2019 această călătorie sonoră în România de acum 100 de ani.
De-a lungul celor 100 de minute, publicul și cei patru muzicieni, străbat întreaga Românie, de la Nistru pînă aproape de Tisa și din Maramureș pînă la Dunăre. Repertoriul este alcătuit folosind culegeri vechi de folclor de la începutul sec. XX, realizate între altele de Constantin Brăiloiu, Tiberiu Brediceanu, Bela Bartok, Dimitrie Vulpian și alții.

Grupul dorește să prezinte o uimitoare varietate de instrumente: fluiere de toate felurile (fluier obișnuit, fluier gemănat, fluier fără dop, caval), drîmbă, cimpoi (2 tipuri diferite), țiteră, dobă (violoncel popular percutat) în acompaniamentul de cobză, vioară, contră, contrabas, diverse instrumente tradiționale de percuție (dairea, tobă, tobă mare cu cinel).
Programul atinge cîteva repere esențiale ale culturii tradiționale române precum doina sau balada (Miorița).

intrare:
– 30 de lei – achitat în avans, pînă în preziua evenimentului, la sediul Green Hours, cu un telefon în prealabil la 0788 452 485
– 40 de lei – achitat în ziua evenimentului
++ redus la 1/2 pt. elevi, studenți, pensionari & alţi nevoiași ahtiaţi după muzică – în limita a 6 locuri, cu rezervare pe rezervlagreen@gmail.com și achitare în avans, pînă în preziua evenimentului (cu Telefon în Prealabil la 0788 452 485).

… și 4 locuri gratuite, oferite cu plăcere studenților la Conservator, neapărat cu rezervare prealabilă pe rezervlagreen@gmail.com, pînă max. în preziua evenimentului!