School feat. cool [spectacol-lectură]

SPECTACOL-LECTURĂ INVITAT, CU INTRARE LIBERĂ. PREZENT LA POINT DOAR PE 29 IUNIE]

Parcursul a trei traiectorii personale începute cu școala primară și până la facultate, care se intersectează scurt în anumite momente, dar care lasă urme în transformarea ulterioară a caracterelor celor 3 personaje: Petre, Smokey și Cristina. Perspective diferite și nu prea, asupra impactului pe care îl pot avea contextul social, mediul familial și cel școlar.

Un text despre sistemul de învățământ poate. Sau despre alegeri și consecințele acestora. Sau despre echilibrul mereu chestionabil: înnăscut versus dobândit.

Lecturează:
George Cocoș – Smokey
Dragoș Maftei – Petre
Stanca Jabenițan – Cristina
Text de George Cocoș
Coordonat de Roxana Comârlău

Textul a fost selectat în cadrul Concursului de Dramaturgie "Corneliu-Dan Borcia", iar spectacolul a fost produs în cadrul
MIC-RO Laboratorului de creaţie teatrală, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional, care s-a desfăşurat la Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, în perioada februarie-noiembrie 2018.

Spectacolul este prezentat la POINT în cadrul proiectului cultural “Turneul Dramaturgilor” realizat de Asociația Jamais-Vu, care promovează dramaturgia românească contemporană și tinerii artiști.

Spectacolul-lectură va fi urmat de o discuție cu echipa artistică de la Teatru FIX