Cinevara la Rezidența BRD Scena9 // Filme în aer liber

Vă invităm la prima ediție CINEVARA, proiecții de film în aer liber ce vor avea loc pe toată durata verii în grădina Rezidenței BRD Scena9 din I.L. Caragiale 32.

Proiecțiile vor începe la orele 21.00, iar intrarea este liberă, în limita locurilor disponibile.

În această vară celebrăm creația feminină din cinema-ul mondial și aducem în fața publicului producții românești și franceze, documentare, dar și lungmetraje clasice de ficțiune semnate de regizoare ca Agnès Varda, Elisabeta Bostan, Claire Denis, Ruxandra Zenide.

Programul proiecțiilor este următorul:

11 iulie- RYNA (Ruxandra Zenide, 2005)
18 iulie – SALTIMBANCII (Elisabeta Bostan, 1980)
25 iulie– RECONSTITUIREA (Irene Lusztig, 2003)
1 august– ÎNTOARCEREA LUI VODĂ LĂPUȘNEANU (Malvina Urșianu, 1981)
15 august – LOGODNICA PIRATULUI (Nelly Kaplan, 1969)
29 august- PLAJELE LUI AGNES (Agnès Varda, 2008)
5 septembrie - CLEO DE LA 5 LA 7 (Agnès Varda, 1962)
11 septembrie - CIOCOLATĂ (Claire Denis, 1988)

Selecția filmelor din acest an a fost făcută de către Richard Peña, profesor la School of The Arts, Columbia University și fost director de programe la Film Society of Lincoln Center din New York, Statele Unite ale Americii.

Proiecțiile filmelor CIOCOLATĂ (Claire Denis, 1988) și CLEO de la 5 la 7 (Agnès Varda, 1962) sunt incluse în circuitul european A Season of Classic Films finanțat de programul Europa Creativă al Comisiei Europene. A Season of Classic Films este o continuare a Anului European al Patrimoniului Cultural care pune în valoare monumente de patrimoniu din întreaga Europă prin proiecții gratuite de filme prezentate în varianta restaurată.

CINEVARA este un program al Fundației9, produs și găzduit de Rezidența BRD Scena9.