Arta Pentru Natura

ARTĂ PENTRU NATURĂ este un concept și proiect educațional, în același timp, care a luat naștere cu scopul de a contribui activ la echilibrul creat între ființa umană și natură. Pentru acest lucru, grupul de la Atelierul de Grafică și Pictură, din cadrul C.Ș.E.I. “Paul Popescu-Neveanu” – Timișoara, format din: prof.-ed., Florin Oprea, și elevii, Emma, Andreea, Livia și Sebi, și-a propus să răspundă printr-o serie de tablouri, realizate cu multă trudă și dedicație, care ne vorbesc despre natură așa cum este ea văzută din perspectiva lor.
Fiind și proiect educațional, în compozițiile realizate, pe lângă faptul că se reflectă viziunea grupului asupra naturii, se regăsește și o parte din personalitatea elevilor implicați, ca, de exemplu, în perechea de tablouri “Pozitiv-negativ”, “Negativ-pozitiv”, unde este de ajuns să înlocuim culoarea auriu cu litera E și negru cu litera M pentru a observa, mai apoi, un alt mesaj transmis. La fel se poate observa și în lucrarea “Vibrații/Emoții”, unde elevii Emma și Sebi au colaborat împreună la realizarea ei.
Culoriile, alese intenționat, ne povestesc despre bogăția gratuită prin metafore de aur, argint, și negru, iar albul imaculat, prezent și el, vine ca o completare în diferite ipostaze, vorbindu-ne despre puritatea echilibrată a naturii.
Pomul, subiectul principal al seriei de tablouri, devine, de această dată reprezentantul întregii naturi. Prezența sa atât fizică, prin hârtia reciclată folosită la construirea tablourilor, cât și spirituală, prin emoțiile trezite, are menirea să ne aducă și mai aproape de mediu.
ARTĂ PENTRU NATURĂ este un proiect care la finalul său ne unește cu natura. Cele zece tablouri realizate, în acest scop, sunt primii pași pe acest drum, următorii fiind... chiar pomii.