Cerbul de Aur 2019

Cerbul de Aur revine anul acesta cu o nouă ediție ce va avea loc în perioada 22-25 august 2019 pe scena din Piața Sfatului de la ora 20:30.

Concerte Cerbul de Aur 2019:

Muzicianul Zoli Toth aduce un spectacol plin de energie pe scena Cerbului de Aur! Artistul va deschide cea de-a XIX-a ediţie a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur, în prima şi a doua seară de concurs - 22 şi 23 august.

Pe 22 august, Ştefan Bănică jr. va ridica publicul în picioare, aşa cum o face la fiecare concert al său. Cu 16 discuri de autor, peste 30 de videoclipuri, piese devenite hituri clasice şi mii de concerte sold out în toată ţara, Ştefan Bănică jr. revine pe scena de la Braşov, într-un recital electrizant.

Pe 23 august, este rândul Irinei Rimes să urce pe scena din Piaţa Sfatului! Singurul artist român care a lansat un proiect special - prima trilogie muzicală „Iubiri secrete”, Irina mărturiseşte că a visat de mică să cânte la Cerbul de Aur. "Să cânt în concurs. Dar uite că viaţa a aranjat şi mai frumos, să vin în recital. Mulţumim pentru invitaţie. Promitem să facem un show de muzică original, inspirat şi interesant", spune tânăra artistă.

Emeli Sandé, al doilea recital străin de la Cerbul de Aur, după Ronan Keating

Emeli Sandé, una dintre cele mai bune voci din ultimii 10 ani din Marea Britanie, vine la Cerbul de Aur. Vineri, 23 august, în ultima zi de concurs, artista va susţine la Braşov primul său recital pe o scenă din România.

Ronan Keating ne promite un super recital pe 24 august pe scena Festivalului Cerbul de Aur 2019.

Single-ul său „When You Say Nothing at All” de pe coloana sonoră a filmului #NottingHill a făcut înconjurul lumii şi a ajuns pe primul loc în topurile din mai multe ţări.

În Australia este cunoscut şi ca jurat al emisiunilor X Factor şi All Together Now şi antrenor pentru talent show-ul The Voice (2016).

Duminică, 25 august, în ultima seară a Festivalului Internaţional Cerbul de Aur 2019, peste 100 dintre cei mai apreciaţi artişti aduc momente în premieră.

Tradiţionala seară de folclor, realizată şi prezentată de Iuliana Tudor, debutează cu vechi cântece ale lăutarilor, iar apoi, firesc şi armonios, muzica populară se va împleti cu limbajul muzical modern, dând naştere unui show total şi inedit.

Pe scenă, pe 25 august, de la ora 21.00, vor urca cele mai mari nume ale muzicii populare. Irina Loghin, Benone Sinulescu, Nicolae Furdui Iancu, Daniela Condurache, Dinu Iancu Sălăjanu, Nea Dudu, Taraful de la Mîrsa + Nea Vasile, Floarea Calotă, Iulia Mihai + Taraful de la Clejani, Raluca Radu, Mihai Teacă, Matilda Pascal Cojocăriţa şi Ion Ghiţulescu

Festivalul Cerbul de Aur 2019, care se desfăşoară în perioada 22-25 august, va fi o ediţie completă, pentru toate gusturile, cu ritm dar şi romantică! Cu recitaluri care să devină momente de coleţie.
 
Pe lângă recitalurile vedetelor invitate, 12 finalişti ai concursului internaţional de interpretare vor cânta pentru premii de peste 55 de mii de euro. Pentru concurenţii din acest an, echipa TVR a pregătit un format cu două zile de concurs, o Gală de premiere şi evenimente adiacente.
 
Festivalul se va încheia cu un spectacol folcloric care va reuni muzica populară tradiţională românească şi prelucrări de actualitate ale acestui gen muzical.
 
Evenimentul va fi transmis în direct şi în exclusivitate de Televiziunea Română. Toate informațiile sunt disponibile pe site-ul oficial cerbuldeaur.ro.


Despre festival: 

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în anul 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzicã organizat în România şi, în mod tradiţional, la Braşov.

De-a lungul anilor, festivalul a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Barbara, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow