UNZIP YOUR MIND

Între 22 august și 18 septembrie, Qreator prezintă Unzip Your Mind, o expoziție alcătuită din sculpturi, fotografii și fragmente dintr-o clădire transformată de artistul Alex Chinneck în colaborare cu IQOS, pentru Milano Design Week 2019.

Expoziția documentează crearea IQOS World – o instalație care a ieșit în evidență la Milano Design Week în 2019, fiind vizitată de mai mult de 200.000 de persoane. Prin reiterarea fermoarului ca temă principală, Chinneck a deschis pereții unei clădiri istorice, pentru a-și imagina ludic ce se află în spatele fațadei, podelelor și pereților. Într-o lume din ce în ce mai digitalizată, lucrările lui Chinneck își au rădăcinile în experiențe de viață reale. Sculpturile lui publice conțin o doză de umor, în timp ce dezmembrează lumea din jurul nostru, testându-ne percepția despre obiecte și materiale aparent familiare.

ABOUT ALEX CHINNECK

Alex Chinneck (1984, Bedford – UK) trăiește și lucrează în Kent, UK.
A absolvit Chelsea College of Art și este membru al Consiliului Royal Society of Sculptors.

Lucrările sculptorului Alex Chinneck sunt monumentale, în ambiție și impact. La intersecția între artă, arhitectură, teatru și inginerie, metodele lui împing limitele materialelor, dezvăluindu-le un alt potențial.

Până acum, lucrările lui includ o clădire de trei etaje de pe care cărămida pare să alunece, construcția unei case din 7500 de cărămizi de ceară, în mărime naturală, care pare să se lichefieze, crearea impresiei că o clădire din Covent Garden Piazza (Londra) plutește în aer, inversarea unui stâlp de electricitate și transformarea spatele fațadei, podelelor și pereților unei clădiri din Milano.

Lucrările lui Alex Chinneck sunt într-un continuu dialog cu mediul în care se află, transformând percepția asupra locului și făcând lumea, cel puțin pentru un moment, să pară un loc magic. Arta lui captivează o audiență globală, generând peste 2 bilioane de impresii media, în numeroase publicații media internaționale.

Ready to unzip your mind?

*Acest eveniment se adresează exclusiv persoanelor majore.