Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Târg

Târg 100 de Tradiții Românești @ Muzeul Ţăranului Român

Târg 100 de Tradiții Românești

Târg 100 de Tradiții Românești @ Muzeul Ţăranului Român

 

Vă invităm în perioada 29 septembrie – 1 octombrie 2023 la târgul „100 de Tradiții Românești”, în curtea Muzeului Naţional al Ţăranului Român din Bucureşti, din strada Monetăriei nr. 3. Intrarea la târg este liberă!

Colecționarii de antichități au pentru doritori nenumărate obiecte ce poartă farmecul vremurilor trecute.

 

La această ediție și-au dat întâlnire creatori populari din mai multe regiuni ale țării. Vor fi expuse obiecte din ceramică pictată cu motive culese de pe cusături tradiționale, icoane pe lemn și pe sticlă, bundițe brodate, costume populare, scoarțe viu colorate din lână vopsită vegetal, zgărdane și cingători, căciuli și haine din blană.

Nu vor lipsi nici artizanii cu uleiuri terapeutice din busuioc și lavandă, plante de leac, cosmetice preparate doar din ingrediente naturale, obiecte de vestimentație și jucării croșetate manual. Pentru pasionații de istorie și tradiții străvechi va fi expusă la târg colecția de bijuterii Dacos, inspirată din civilizația geto-dacă.

 

Din produsele gastronomice aduse spre vânzare și degustare amintim afumături din carne de porc, brânzeturi proaspete și maturate, zacuscă şi murături pe alese, prăjituri și ciocolată de casă, plăcinte și sarailii, turtă dulce, diferite sortimente de miere și palincă, fructe şi legume de la producători.

De cu zori ceaunele vor fi puse la foc pentru ciorba de curcan sau fasolea cu ciolan. Pe grătar se vor rumeni păstrăvi și pastramă de oaie. Mustăria va fi deschisă pentru a lua la fața locului dulcea licoare a toamnei.

 

Copii pot participa la Atelierul de pictură de icoane, sub îndrumarea meșterului Teodore Adrian. Detalii și înscrieri puteți obține la telefon 0735072630.

 

Vrei să fii la curent cu cele mai noi Evenimente, Filme și Festivaluri din România ?

Sursa: Facebook Fundatia Kogaion 115

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută