Sâmbăta sonoră | Manja Ristić & guests

SÂMBĂTA SONORĂ | Manja Ristić & guests | 12 octombrie, 20:00 @ Control

Invitată în cadrul programului Sonic Future Residencies, Manja Ristić (SRB/HR) performează o variantă a proiectului „The Black Isle” publicat în mai 2019, solo precedat de un trio cu artiștii Dan Michiu (chitară) și Anamaria Pravicencu (percuție/desen).

Manja Ristić (n. 1979, Belgrad) este una dintre cele mai vizibile voci în compoziția sonoră și electroacustică a ultimilor ani. Compozițiile ei împletesc materiale sonore înregistrate în natură, folosind un spectru larg de microfoane și hidrofoane, sunete produse pe calculator, fragmente instrumentale și elemente de improvizație sonoră cu obiecte. Albumul „The Black Isle” publicat de Flag Day Recordings din SUA în 2019 este considerat de critică unul dintre cele mai bune albume noise/ambient/field recording ale anului.

Manja Ristić este violonistă, improvizatoare, sound artist, curatoare, poetă, cercetătoare și manager cultural. A studiat vioara clasică la Universitatea de Muzică din Belgrad și la Royal College of Music din Londra. În solo și ca membră a unor ansambluri de cameră cu repertoriu clasic, Manja Ristić a concertat pe numeroase scene din Europa și a colaborat cu renumiți dirijori și interpreți. După absolvirea programului post-grad de la Royal College of Music, decide să se îndrepte spre multimedia performance, interesată de explorarea teritoriilor instrumentelor electro-acustice, a creației sonore, a muzicii conceptuale, a instalațiilor audio-vizuale, muzică aplicată, teatru experimental etc.

https://manjaristic.bandcamp.com/
http://manjaristic.blogspot.com/

Dan Michiu este un chitarist orientat spre diverse aspecte ale muzicii alternative, cu preocupări de la noise-rock la free improv. Trăiește și lucrează în București unde publică muzică pe platforma proprie Beach Buddies Records. Colaborator cu Abator Industries, PFA Orchestra, Michiu & Fierbințeanu, Fake Bantame. În prezent activ în formația Jah Cuzzi etc.

www.soundcloud.com/d-v-michiu

Anamaria Pravicencu a studiat desenul, sculptura și sound art. Începând cu 2006 este director artistic al mai multor programe ale Asociației Jumătatea plină, promovând experimentul sonor și muzical (Sâmbăta Sonoră) prin programe distincte și constante. Anamaria este curatoarea catalogului SEMI SILENT și produce propriile compoziții sonore.
Cel mai recent proiect (ianuarie 2019), „O incertitudine ideală”, este un performance creat alături de muzicienii Maria Balabaș, Laurențiu Coțac și poetul Vasile Leac. Performance prezentat la Art’s Birthday în rețeaua Euradio, la Street Delivery București și la festivalul Amural.

www.semisilent.ro

Eveniment dedicat aviatoarei franceze Maryse Bastié (1898-1952)