UrbanEye Film Festival 2019

Cum influențează natura mediul construit? Cum transformă oamenii natura și peisajul? Cum trăiesc oamenii în condiții extreme și cum aducem natura în mediile urbane?

Sunt câteva din întrebările ridicate, prin filme documentare și evenimente conexe, la UrbanEye 2019, între 6 și 10 noiembrie.

Program complet AICI.

În prim planul ediției de anul acesta sunt natura și orașul. Vor fi 5 zile cu filme din toată lumea, dezbateri, sesiuni de Q&A și evenimente speciale. Majoritatea filmelor abordează diferite fațete ale felului în care mediul urban și natura sunt influențate reciproc. Pe lângă acestea, vor putea fi văzute pelicule despre arhitecți contemporani semnificativi, despre artiști care folosesc natura în lucrările lor sau despre clădiri reprezentative ale epocii socialiste.

În premieră, UrbanEye propune proiecții comune împreună cu fARAD, Festivalul de Film Documentar, care se extinde la Bucureşti. Câteva din titlurile fARAD din acest an vor fi prezentate în cadrul UrbanEye Film Festival, fiind completate de o dezbatere despre felul în care ne locuim orașul.

Festivalul de Film UrbanEye este un proiect al asociației ARTA în dialog, proiect cultural co-finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional și de Ordinul Arhitecților din România, din timbrul arhitecturii.

Cumpără bilete