BIEFF 2019 – Festivalul Internațional de Film Experimental București

BIEFF – Festivalul Internațional de Film Experimental București - ediția #9 | 6 - 10 noiembrie 2019 

Cinema Muzeul Țăranului / Instituto Cervantes de Bucarest / Cinema Union / POINT / Cinema PRO

Relația dintre apartenență și memorie, anxietățile comune spațiului public și limitele personale în raport cu munca se numără printre subiectele explorate în programele tematice ale uneia dintre cele mai așteptate ediții. Premiate în marile festivaluri sau prezentate în prestigioase spații de artă contemporană, intrigante și atipice, filmele din selecție propun modalități inovatoare de raportare la realitatea înconjurătoare.

HIGHLIGHTS

COMPETIȚIA INTERNAȚIONALĂ – organizată discursiv în cinci teme curatoriale, relevante pentru societatea contemporană: Labor of Love / Labor or Love, Longing and Belonging, Public Space and Urban Anxieties, The Human Flow: Home in the Age of Displacement, Healing Voices: Remembrance and Reenactment.

Sub umbrela tematică CAUGHT IN THE FRAME, programul special Quinzaine des Réalisateurs - devenit deja tradiție pentru publicul BIEFF, revine în acest an cu cinci scurtmetraje prezentate inițial în celebra secțiune paralelă a Festivalului Internațional de Film de la Cannes.

Programul GOLDEN SHORTS: Best Films in Major Festivals, una dintre cele mai populare secțiuni ale festivalului, se dublează în acest an. Selecția de scurtmetraje va depăși așteptările publicului, aducând pentru prima dată în România abordări surprinzătoare premiate la festivalurile de la Cannes, Berlinale, Locarno, Rotterdam, Sarajevo, Tampere și Clermont-Ferrand.

Mai multe informații și program complet AICI.

Cumpără bilete