Săptămâna Filmului Maghiar 2019

Săptămâna Filmului Maghiar, ediția a 13-a | 10-17 noiembrie 2019 | Cinema Țăranul Român, ArCuB, Universitatea București, Point, Institutul Goethe

Programul este disponibil AICI.

La Săptămâna Filmului Maghiar prezentăm o selecție din cele mai noi pelicule ale cinematografiei maghiare: filme artistice, scurtmetraje, filme de animație și documentare, care oferă posibilitate spectatorilor cinefili să intre în contact cu toate genurile industriei cinematografiei contemporane. Programul cuprinde și concerte, o expoziție și o masă rotundă despre distribuția filmelor maghiare, la care participă reprezentanți ai Fondului Național Maghiar Cinematografic și distribuitori de film din România.

Anul acesta dedicăm o secțiune specială peliculelor recent renovate de Arhiva Maghiară de Filme, respectiv proiectăm documentare și filme artistice cu tematica „30 de ani în libertate”, reflectând asupra schimbării de regim.

Săptămâna Filmului Maghiar va fi deschis cu cineconcertul lui Szemző Tibor, cu titlul Opéra cinematique care nu este nici film-operă şi nici operă-film, este ceva care atinge ambele discipline. În expoziția eveniment-conex al SFM vom prezenta un nou membru din echipa filmului: pe cel care face decorurile și scenografia filmelor, și nu în ultimul rând programul SFM cuprinde o bogată selecție de scurtmetraje din anul 2018.

Cumpără bilete