Copacul cu jucării (difuzare online)

Teatrul Țăndărică va transmite în această perioadă spectacole „în regim de transmisie live” pe pagina de Facebook.

1. Spectacolele vor putea fi vizionate exclusiv pe pagina de Facebook a Teatrului Țăndărică România.

2. Spectacolele vor începe la ora anunțată în program (ora obișnuită de la Sala Țăndărică. De luni până vineri de la oră 10:00 și sâmbătă și duminică de la ora 11:00) și vor fi vizibile pentru o perioadă limitată de timp.

3. Pentru a viziona transmisiile este suficientă o conexiune bună de internet.

4. Transmisiunile sunt gratuite.

Detalii AICI

Având ca sursă de inspirație poveștile lui A.A.Milne, „Copacul cu jucării” este un spectacol pentru toate vârstele, un exercițiu de imaginație pentru copilul ce va fi adult și pentru adultul ce a fost copil.

Întors după o lungă perioadă de timp, Radu descoperă în beciul casei părintești jucăriile din copilărie: unele cumpărate, altele confecționate de tatăl său. Obosit, Radu adoarme alături de Urs, jucăria preferată (un alter-ego). În vis, jucăriile capătă viață, animând locul de joacă preferat: copacul din curtea casei.

Potențatoare de descoperire a sinelui, întâlnirile cu fiecare prieten din copilărie sunt, pentru Radu, surprinzătoare, au un impact emoțional puternic, declanșând stări și sentimente profunde, amintiri tulburătoare, uitate în timp, dar existente în stare latentă, amintiri ce se dovedesc a fi, în final, eliberatoare. (Întoarcerea în anii copilăriei se dovedește a fi, pentru fiecare adult, ardere cathartică.)

Creația actoricească, muzica extrem de sugestivă și light-design-ul ce însuflețește scenografia  sunt mijloace ce dau naștere unor imagini vizuale expresive, valorificând mesajul piesei: „Nimeni nu e singur”.
Și toți, împreună, mici și mari, să ne amintim în fiecare zi că, undeva, cineva ne șoptește: „Sunt alături de tine, cu sufletul și gândul, peste tot și întotdeauna…”.

după o idee de A.A. Milne
Regia: Liliana Gavrilescu
Scenariu: Liliana Gavrilescu și Daniel Chirilă
Scenografia: Marian Sandu
Muzica: Cari Tibor
Foto: Andrei Roșianu
Light design: Bogdan Golumbeanu

Distribuție: Liliana Gavrilescu | Cristina Țane |  Daniela Ruxandra Mihai | Florin Mititelu | Ștefan Craiu | George Simian

Vârsta: 3+
Durata: 55 min.