Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Artă și Cultură

Ziua porților deschise

Muzeul de Etnografie Brașov și Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului își deschid porțile pentru a bucura publicul cu expoziții și ateliere interactive.

La Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, publicul este invitat într-o călătorie scrisă pe cămășile tradiționale, pentru a descoperi simbolurile ancestrale: soarele, coarnele berbecului, arborele vieții, șarpele etc. „O călătorie scrisă pe cămăși”, parte a conceptului expozițional „Ia și cămașa de acasă”, pune în valoare patrimoniul cultural al comunităților etnice brașovene.

De asemenea, vizitatorii vor putea participa cu înscriere prealabilă la atelierele interactive „Poveștile Brașovului” –  sesiuni de povești și legende locale repovestite pentru copii, părinți și bunici, între orele 11:00 – 13:00. Participarea la ateliere se face pe bază de înscriere, în limita locurilor disponibile, la numărul de telefon: 0268.475.565 (Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului, în intervalul orar 10.00 – 18.00).

Evenimentul face parte din proiectul „Zilele patrimoniului imaterial brașovean”, cofinanțat de Primăria Municipiului Brașov, iar participarea este  gratuită.

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută