CUIB - expozitie interactiva pentru copii

Muzeul Pedagogic își propune să ofere oportunitatea copiilor și nu numai, de a învăța despre natură, a cunoaște elementele sale pe care să le protejeze pentru a le putea transmite într-o formă cât mai puțin alterată generațiilor viitoare. Cu acest scop, ne-am propus ca în noul spațiu să fim creatori de experiențe de învățare fiind aproape de natură.

Natura este elementul central al vieții noastre, natura ne hrănește și ne ține în viață, motiv pentru care suntem datori să învățăm să trăim în echilibru cu aceasta.

Noua expoziție CUIB îi va aduce împreună pe copii într-un cuib al învățării, al experimentării și explorării.

Călăuze în acest proces vor fi păsările. Datorită lor, în cadrul expoziției, ne-am propus să vorbim despre aventurile păsărilor, despre construcțiile cuiburilor, migrația și obstacolele întâlnite pe drum. Toate subiectele sunt destinate să conștientizăm efectele acțiunilor noastre asupra mediului înconjurător.

Experiența de învățare în “Cuib” este structurată în mai multe ateliere. Fiecare grup va avea posibilitatea să aleagă din lista de activități:

-Migrația păsărilor-constituie o călătorie în jurul lumii alături de specii de păsări și aventurile lor.
-Schimbările climatice-o experiență în care copiii vor învăța despre clima și influența sa asupra formelor de viață de pe Terra efectuând diferite experimente.
-Cuibul-ingineria și arhitectura unui cuib sunt fascinante și diferite de la o vietate la alta. Pe lângă descoperirea și construcția unui cuib, în cadrul acestei activități copiii vor afla cu ce se hrănesc păsările, cum se construiesc și cum se amplasează hrănitoarele pentru păsări,
-Birdwaching-activitatea se va desfășura în natură, vom identifica cuburi și specii de păsări, le vom stabili coordonatele și vom face un jurnal de observație.