Katara, Mors Silens (HU), Abacus

Zipp It presents: Katara și Mors Silens și Invitații Abacus, LIVE

Katara (RO, Arad) este o trupă de Melodic Death Metal care și-a început călătoria muzicală în 2014 în Arad, și care își ia numele din limba greacă însemnând “blestem”. Tema principală a trupei sunt “blestemele” de mai multe tipuri și văzute din mai multe perspective, adăugând scurte povești prin versuri.
-Materialul muzical este creat din suflet, “suferind”, un album conceptual cu multiple influențe din sfera genului Melodic Death Metal.
În 2017, trupa castigă semifinală natională de la Timișoara, iar, mai apoi, chiar și finala natională OSTRING de la Cluj-Napoca, calificându-se în finala internatională a competiției, desfăsurată în cadrul Rock’N Iași, în cadrul căreia trupa s-a clasat pe locul al 2-lea.
Ca un corolar emergent activitătii bogate a trupei în cei peste 3 ani de existentă, KATARA a lansat, în data de 4 Ianuarie 2019, albumul de debut “The End”, care are o lungime totală de 47 de minute și conține 9 piese. Pe palierul liric, acest album de debut are ca teme de referintă: moartea, pierderea, tristețea, suferința, iluziile neconcretizate ale vieții, blestemele și sfârșitul lumii. Muzical, acesta este pironit în limitele unui old school death metal fără compromisuri, cu inserții simfonice datorate viorii. Dincolo de acest caracter organic, albumul "The End” este bogat, abundant, cu o vioară care adaugă câteva pete de culoare peisajelor muzicale.

Mors Silens [Melodic death metal-Hu]

Trupa a fost formată în 2005, și ca orice altă trupă, cu mari speranțe în Ungaria. Concepția a fost prea ușor spre deosebire de procesul real. La început, multe cover-uri au fost principalele linii, dar după sosirea noului chitarist Csaba Fekete, care a adus propriile cântece, a fost adevărata schimbare.
Și acolo unde a început totul!
După ani de cântat, în 2012 incepeu două schimbări de linii, în care László Gaál și Péter Tóth aduc o putere proaspătă trupei. Mai multe riff-uri, cântece noi și alte clipuri video au fost făcute, iar totul încă mai continuă!
În 2014, formația a participat la concursul pentru finala "Wacken Metal Battle" (best 10), care a fost selectată din 66 de trupe locale. Au început multe festivaluri, cum ar fi "Death by Metal" și mai multe concerte în cluburi.
Primul album lung a fost lansat în 2016 sub numele: Call Of The Nether Realm.
Pe acel album a fost o melodie, numită "Collapse", pe care am vrut să o realizăm cu un clip video și o colaborare cu Dóri Kreisz oaspete vocalist.

Noul album al trupei, "The World Of Pain", a fost lansat în septembrie 2018.

Abacus (RO, Cluj) este un trio din Cluj-Napoca. Stilul variază de la death metal clasic la doom și progressive, de la black metal la părti melodice. În prezent pregătim un prim material ce conține 10 piese.