Baletul Național al Georgiei „Suhișvili”

Baletul Național al Georgiei „Suhișvili” vine pe 20 februarie 2020, la Sala Palatului.

DANSURILE PERICULOASE ALE BĂRBAȚILOR GEORGIENI

Sar scântei pe scenă din săbiile și cuțitele bărbaților Sukhishvili. Aici totul este pe bune: pasiune arzătoare, viteză incredibilă, precizie și putere.

Dansatorii georgieni uimesc cu coreografia sa, cu rotirile în aer și la sol, cu săriturile amețitoare care abundă scena cu energie. Bărbații dansează cu o precizie uimitore, iar femeile se mișcă grațios precum îngerii.

Cartea de vizită a ansamblului este „Dansul pe degete”. E o mișcare coreografică renumită care necesită cea mai înaltă calificare și iscusință a dansatorului.

Ei dansează în șosete fără ajutorul pantofilor „de blocaj”. Unicii bărbați în lume care dansează în șosete. În cele mai vechi timpuri se considera inadmisibil să stai în genunchi în fața unei domnișoare. În schimb să stai pe degete se considera a fi un mod special de a reda admirația.

The Washington Post (SUA)

„Încercați să faceți un salt în grup în aer, apoi să reveniți drepți la podea în genunchi și să vă ridicați ca să repetați asta iar și iar! Realizați o rotire pe degete în cizme moi cu o asemenea viteză, încât nimeni să nu reușească să vă observe fața, și în acelaș timp rotiți-vă în genunchi pe perimetrul scenei!  Fermecați astfel doamnele minunate care vă urmăresc liniștit și frivol dansul curajos, scopul căruia este să le cucerească simpatia.” 

Daily Mirror (Marea Britanie)

„Artiștii georgieni sunt perfecțiunea în persoană. Nici măcar nu e dans. E zbor. E o furtună pe scenă.”

New York Post (SUA)

„Două ore și jumătate vor zbura ca în secunde înainte de a reuși să decideți ce să urmăriți cu mai multă atenție și admirație – muzica, costumele minunate sau tehnica uimitoare a dansatorilor.”

Cumpără bilete