Elise Wilk: Dispariții

„Dispariții” de Elise Wilk povestește istoria unei familii de sași transilvăneni, din 1945 până în zilele noastre. Povestea este structurată în trei părți, în jurul a trei perioade cruciale pentru istoria României: 1944-1945 (când a avut loc deportarea etnicilor germani în lagărele de muncă din Uniunea Sovietică), 1989-1990 (Revoluția, urmată de exodul în masă a minorității germane) și 2007 (anul aderării României la Uniunea Europeană).

Rolul principal în spectacolul regizat de Sebestyen Aba este jucat de cunoscuta actriță de teatru și film Eniko Szilagyi, care astfel revine după mulți ani de absență pe o scenă din România. Eniko Szilagyi este cunoscută publicului român pentru cele peste 20 de roluri în filme ca „Secretul lui Bachus”, „Ultima noapte de dragoste”, „Bietul Ioanide” sau „Misterele Bucureştilor”. A părăsit România cu șase luni înaintea Revoluției din 1989, iar în prezent trăiește la Paris.

Distribuția:
SZILÁGYI ENIKŐ
BAJKÓ EDINA
SCURTU DÁVID
SZABÓ JÁNOS SZILÁRD
TÓTH ZSÓFIA
SEBESTYÉN ABA

Regie: SEBESTYÉN ABA
Muzica: CÁRI TIBOR
Violoncel: DOMAHIDI KATALIN și VILHELEM ANDRÁS
Costume și decor: SÓS BEÁTA
Asistent regie: MÁTHÉ BARBARA
Dramaturg: CSEKE TAMÁS
Traducerea: ALBERT MÁRIA

Spectacolul se joacă în limba maghiară cu supratitrare în limba română și va fi urmat de o discuție cu publicul, moderată de Robert Elekes.

Preț bilet: 25 RON

Cumpără bilete