Viața lui Beethoven (difuzare live online)

„Opera Comică pentru Copii se aliniază măsurilor luate de autoritatea noastră, Primăria Municipiului București, și credem că acestea reprezintă cele mai bune variante de prevenție pe care le putem adopta.

În același timp, suntem alături de publicul nostru, copii, tineri și adulți, care ne calcă pragul cu deplină încredere. Motiv pentru care, astăzi am decis în Consiliul Director continuarea tuturor producțiilor și transmiterea acestora în regim profesional, online, live, la orele programate în stagiune.”

Detalii AICI

Viața lui Beethoven – Concert lecție pentru copii, cu lucrări de Ludwig van Beethoven

  • Sonata nr. 1, op.2 – la pian: Marius Groza

  • fragment din Simfonia I – partea a IV – a – orchestra OCC, la pian: Andreea Archip și Mihaela Neacșu

  • fragment din Concertul pentru pian și orchestră nr. 3, partea a III-a, la pian: Abel Corban

  • Sonata Lunii, partea I – la pian: Marius Groza

  • fragment din Uvertura „Leonora III”

  • fragment din Simfonia a V-a – orchestra OCC, la pian: Andreea Archip și Mihaela Neacșu

  • fragment din Simfonia a VI-a, „Pastorala” – orchestra OCC, la pian: Andreea Archip și Mihaela Neacșu

  • „Für Elise” – pian: Abel Corban

  • fragment din Simfonia a IX- a – orchestra OCC, la pian: Andreea Archip și Mihaela Neacșu

  • fragment din Marea fugă

Concert de excepție la Opera Comică pentru Copii în Festivalul Internațional „George Enescu”

Întâlnirea extraordinară cu muzica lui Beethoven de la Opera Comică pentru Copii a avut anumite calități care lipsesc în general celor din alte săli de concert. În primul rând, în Salonul Mozart al acestui teatru publicul face parte adesea din spectacol, fiind foarte aproape de interpreți (cântăreți, actori sau instrumentiști). Acest fapt facilitează participarea directă a spectatorului, reacții sincere din partea sa vizavi de interpretare, dar aici se creează și o atmosferă de familie, de salon de cultură. La concertul „Viața lui Beethoven”, Orchestra Operei Comice pentru Copii a primit publicul cu energie și dragoste, demonstrând la fiecare piesă bucuria specială de a interpreta creația beethoveniană. Cei doi pianiști soliști ai concertului, Abel Corban și Marius Groza au redat cu sensibilitate pagini celebre ca „Für Elise” sau Sonata Lunii, iar din orchestră s-au evidențiat micile solo-uri de la flaut, oboi și clarinet, forța și siguranța sunetelor la violoncel și contrabas, determinarea ansamblului de a rivaliza prin precizie și sentiment cu marile formații simfonice.

Concertul „Viața lui Beethoven” a reprezentat o experiență de excepție și pentru spectatorii maturi, nu numai pentru copii, deoarece orchestra, fiind la același nivel cu publicul, oferă spectatorului posibilitatea unei audiții speciale, el având ocazia să decupeze din ansamblu anumite sonorități, să descopere detalii muzicale noi.

Gen: Concert Lecție / Vârsta recomandată: +3 ani / Sala Mozart