Hamlet - oferit de Asociația pentru Cultură și Arte ARBOR (transmisiune online)

De 1 mai #StămAcasă. Pentru noi și pentru cei pe care îi iubim. Pentru că ne dorim să-i revedem cât de curând, în siguranță.

Acest spectacol va fi difuzat pe pagina de facebook unteatru și este un dar oferit de ARBOR Association for Culture & Arts (prin Victoria Nagy Vajda) iubitorilor de teatru din Republica Moldova și România.

„Hamlet”
după William Shakespeare

Premiul redacției „Shakespeare daily” (premiul criticii), Festiwal Szekspirowski w Gdańsku, Festivalul Shakespeare de la Gdansk 2018 #ZakochajsięwSzekspirze

Un spectacol de Alina Berzunteanu, Richard Bovnoczki și Peter Kerek

Durata 1h

Hamlet – Poate fi răzbunată crima? Încercând să se răzbune pe cel care i-a ucis tatăl, Hamlet ajunge să se răzbune pe el însuși până ce ajunge la tăcere. Spectacolul renunță la orice privire exterioară asupra poveștii și urmărește filmul acestei răzbunări imposibile strict din interiorul lui Hamlet.

„Acordăm în acest an Premiul redacției „Shakespeare daily” unui spectacol extraordinar de auster, dar pulsând de emoții. Este vorba despre „Hamlet”, în care joacă doar trei actori, dar foarte versatili, fapt care ne provoacă să ne întrebăm dacă într-o lume care și-a ieșit de pe orbită, diferența dintre sensibila Ofelia și lucida și practica Gertrude este vizibilă și lipsită de echivoc.

Ca dovadă că monologul teatral cel mai cunoscut, „A fi sau a nu fi”, nu trebuie spus de prințul danez pentru a suna emoționant, premiem echipa unteatru din România.” - Shakespeare daily, Festivalul Shakespeare de la Gdansk 2018