Arca lui Lenin (difuzare online)

Sub deviza #împreunăonline, Teatrul Masca își invită publicul să experimenteze alături de artiști, o variantă de spectacol mixt (live/recorded) în premieră: ARCA LUI LENIN, cu participarea extraordinară #outdoor a lui Mihai Mălaimare în rolul lui Lenin.

Teatrului Masca prezintă online spectacolul „ARCA LUI LENIN”, un spectacol despre lumea comunismului în perioada stalinistă. Transmisia va putea fi urmărită începând cu ora 19:00 pe pagina: www.facebook.com/teatrulmascapagina/

Poate că din când în când trebuie să ne oprim și să privim la ceea ce s-a întâmplat în urma noastră. Poate că dintr-un colț al istoriei Lenin nu a încetat niciodată să privească la Rusia lui Stalin, la cum societatea, morală, cultură și toate (!) s-au îndepărtat (sau nu) de „comunismul lui”. 

ARCA LUI LENIN este un spectacol inspirat din realitate, chiar dacă una îndepărtată. Dând viață Statuilor-simbol ale vremii, animându-le pe muzica și înregistrările audio autentice spectacolul recreează atmosfera vieții de zi cu zi sub comunismul stalinist sau naționalist, așa cum l-am trăit noi. 

„Arca lui Lenin” nu este altceva decât un piedestal pe care ne ridicăm privind unde anume a greșit un sistem care promitea binele suprem, unde anume am naufragiat cu toții.