Iubire nesfârșită | Opus 73 (Seri de Operă Online)

Joi, 14 mai, ora 18:30, în cadrul Seri de Operă Online: Iubire nesfârșită OPUS 73 de Ludwig van Beethoven

Înregistrarea spectacolului va fi disponibilă pe pagina oficială de Facebook a Operei Nationale București, cât și în link-ul www.operanb.ro/operaonline, începând cu ora 18:30, fiind accesibilă publicului pe durata difuzării spectacolului.

„Opus 73 (Iubire Nesfârșită)” a fost ultimul concert pentru pian compus de Ludwig van Beethoven. Dezinteresul său pentru operele concertante ar fi fost cauzat de accentuarea problemelor de auz, ceea ce a pus capăt carierei sale de pianist. Cu toate acestea, concertul nr. 5 pentru pian, Opus 73, reprezintă o nobilă compoziție demnă de numele marelui compozitor. Concepția sa, fluiditatea, forța, echilibrul, maturitatea și inspirația au făcut ca ultimul concert pentru pian al lui Beethoven să devină un punct de referință în lumea muzicală.

Coregraful Renato Zanella despre montarea de pe scena Operei Naționale București: Concertul de pian Nr. 5 în E major, Opus 73, de Ludwig van Beethoven, cunoscut lumii și sub numele de Concert Imperial, este o capodoperă. Concepția sa, fluiditatea, forța, echilibrul, maturitatea și inspirația, au făcut ca ultimul concert de pian pe care l-a scris să fie un punct de referință în universul muzical. Această coregrafie este un omagiu pentru compania de balet a Operei Naționale București, o companie cu o puternică bază clasică, și cu un potențial formidabil în toate formele de dans.”

Regie și coregrafie: Renato Zanella
Scenografie și lumini: Octavian Neculai