„Clásicos contigo”/„Clasicii alături de tine” | filme online @ Institutului Cervantes

Începând din luna mai, cinefilii au ocazia de a viziona gratuit filme celebre din cinematografia spaniolă, subtitrate în limba engleză. Timp de două luni, de pe 8 mai până pe 10 iulie, în cadrul programului „Clásicos contigo”/„Clasicii alături de tine”, în fiecare zi de vineri, pe Vimeo, va rula câte un film spaniol celebru, prezentat de regizori sau actori de primă mărime.

Vizionarea se face cu acces gratuit, datele de acces pentru cinefilii români fiind disponibile pe pagina de Facebook a Institutului Cervantes din București (în secțiunea „Discussion” a evenimentului).

În mai, vor fi difuzate patru filme esențiale din epoca cinematografiei alb-negru iberice:

  • Vineri, 8 mai, ora 21.00: Muerte de un ciclista/Moartea unui biciclist (1955)
  • Vineri, 15 mai, ora 21.00: ¡Bienvenido Míster Marshall!/Bun venit, dle Marshall (1953)
  • Vineri, 22 mai, ora 21.00: Viridiana/Viridiana (1961)
  • Vineri, 29 mai, ora 21.00: El verdugo/Călăul (1963)

„Clasicii alături de tine” își propune să readucă în atenția publicului mari producții cinematografice, considerate puncte de referință în cinematografia spaniolă. Este o ocazie, pentru pasionații celei de-a șaptea arte de a redescoperi cinematografia spaniolă de calitate, filme provenite din arhiva Filmotecii AECID (Agenția Spaniolă de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare, Ministerul Afacerilor Externe).

Fimele vor fi disponibile pe platformă timp de 48 de ore, iar prezentările acestora, realizate de profesioniști din industrie, vor fi urcate pe canalul Vimeo al Institutului Cervantes în lunea anterioară proiecției. Primul film din serie, Moartea unui ciclist, este prezentat de Carlos Bardem, însuși nepotul regizorului.