Take, Ianke şi Cadîr @ TNB online

Începând cu 24 aprilie, spectacole de succes ale TNB vor fi difuzate on-line! De vineri până duminică, timp de 3 zile la rând, se va difuza același spectacol, cu câte o singură reprezentație pe zi: vineri de la ora 16.00, sâmbătă de la ora 18.00 și duminica de la ora 18.00.

Difuzarea spectacolelor va fi asigurată online pe canalul de youtube în sistem streaming live. Link-ul va putea fi accesat și de pe pagina de Facebook a TNB. Spectacolele vor putea fi vizionate doar live, în datele și la orele anunțate.

Take, Ianke şi Cadîr

O piesă despre toleranţă, prietenie şi dragoste.  O comedie devenită clasică, aparţinând literaturii interbelice şi aducând în scenă o temă de mare actualitate: relaţiile inter-etnice dintre un român, un evreu şi un turc.
 
Montarea din 2001, la Teatrul Național din București, în regia lui Grigore Gonța, a reunit o distribuție fabuloasă. Ianke: Radu Beligan, Take: Marin Moraru și Cadîr: Gheorghe Dinică. În celelalte roluri: Valentin Uritescu (Ilie), Silvia Năstase (Safta), Monica Davidescu (Ana), Mihai Călin (Ionel). Decorurile: Mihai Mădescu, Costumele: Luana Drăgoescu.
 
Alături de un succes formidabil de public, spectacolul s-a bucurat de o
serie de aprecieri critice dintre cele mai favorabile. Amintim câteva dintre
acestea.

de Victor Ion Popa / Regie: Grigore Gonţa / Costume: Luana Drăgoescu / Decor: Mihai Mădescu / Secretar literar: Violeta Popa

Data premierei: 03.10.2001

Difuzare pe siteul TNB AICI