Proiecție de film exclusivă - "Dieser Film ist ein Geschenk / Acest film este un dar" (free online)

Proiecție de film exclusivă - "Dieser Film ist ein Geschenk / Acest film este un dar" de Anja Salomonowitz pe site-ul Forumului Cultural Austriac București | 27 aprilie-27 mai 2020

Omul care ascultă vocea obiectelor… Părinte fondator al "Nouveau réalisme" (a nu se confunda cu neorealismul), Daniel Spoerri este unul dintre cei mai mari şi mai influenţi artişti contemporani europeni. Cetăţean elveţian de origine română (născut la Galaţi, la 27 martie 1930), artistul are un parcurs ieşit din comun ce l-a condus prin numeroase etape de formare, de la baletul clasic la actorie, mimă, scenografie sau producţia de opere de artă, trecând prin gastronomie sau teoria artei. Celebrele sale "tablouri capcană" se află în toate marile muzee ale lumii – ele prezintă, vertical, colecţii de obiecte aflate într-un moment şi un context specifice (precum vesela, resturile de mâncare şi tot ce se mai poate afla pe o masă la finalul unui prânz, de exemplu), mărturii ale unei epoci, ale unui moment precis, oprit în loc şi extras din curgerea timpului.

Cu ocazia aniversării a 90 de ani de la naşterea lui Daniel Spoerri, Forumul Cultural Austriac vă oferă proiecţia online exclusivă a filmului "Dieser Film ist ein Geschenk / Acest film este un dar", realizat în 2019 de regizoarea austriacă de film documentar Anja Salomonovitz. Aceată proiecţie este posibilă graţie cooperării dintre companiei de producţie şi distribuţie cinematografică Sixpackfilm şi al Ministerului federal austriac al Afacerilor Europene şi Internaţionale.

Puteți viziona "Dieser Film ist ein Geschenk / Acest film este un dar" timp de o lună, între 27 aprilie 2020, ora 19.00, și 27 mai 2020, ora 23.00, în exclusivitate pe site-ul Forumului Cultural Austriac București. Filmul vă este oferit în versiune originală, în limba germană, cu subtitrare în limba engleză (apăsați butonul CC al playerului și alegeți limba engleză).

Mai multe despre Daniel Spoerrihttp://www.danielspoerri.org/

Mai multe despre Anja Salomonovitzhttp://www.anjasalomonowitz.com/

Mai multe detalii despre eveniment AICI

  • ONLINE

    Marți - 26.05:00:00

    Miercuri - 27.05:00:00