The Merry Wives of Windsor | Shakespeare’s Globe Theatre - Londra (difuzare online)

Shakespeare’s Globe Theatre din Londra difuzează spectacolul Nevestele vesele din Windsor începând de luni, 1 iunie, de la ora 21:00, ora de difuzare a României, gratuit pe canalul de YouTube. Înregistrarea va putea fi vizionată timp de două săptămâni de la data apariției.

The Merry Wives of Windsor, publicată pentru prima oară în 1602, este singura comedie pe care Shakespeare a pus-o în scenă în țara natală.

Regia lui Elle While (a mai regizat și Hamlet, As You Like It) privește piesa dintr-o nouă perspectivă, situând acțiunea în Marea Britanie a anilor 1930, într-un peisaj haotic, asaltat de note de jazz, mișcări de dans ritmate și costume sexy și colorate prin care sunt sesizate influențele stilurilor vestimentare din acea perioadă, când femeile, deși inteligente și capabile, erau blocate în relații plictisitoare cu bărbați al căror ego le știrbea din farmecul personal.

The Merry Wives of Windsor este despre feminitate, frumusețe și putere pe deoparte, infidelitate, neîncredere și plafonare pe de altă parte. În rolurile principale interpretează: Bryony Hannah (a mai apărut în Call the Midwife, The Children’s Hour), Sarah Finigan (Suffragette, Upstart Crow, Globe on Tour) și Pearce Quigley (Detectorists, Hamlet, As You Like It).