Ghici cine te sună?!

Telefonul – cutia neagră a existenței noastre. Tu ai curajul să intri în joc?

Fenomentul Perfetti Sconosciuti pornește de la filmul italienesc în regia lui Paolo Genovese, fiind lider absolut la încasări încă din prima săptămână de la lansare. A fost ecranizat în 9 limbi, preconizându-se că se va ajunge la 16 remake-uri. Filmul a luat  premiul David di Donatello pentru cel mai bun scenariu și cel mai bun film și Golden Globe pentru cea mai bună comedie.
 
La Teatrul Elisabeta, ajunge în regia Taniei Popa, o adaptare pentru scenă de Andreas Petrescu, în colaborare cu actori iubiți de publicul larg precum: Tania Popa/Mihaela Mihăescu, Andreas Petrescu/Victor Bucur, Leonid Doni/Gabi Costin, Alexandra Velniciuc/Ela Ionescu, Silviu Mircescu/Vladimir Draghia, Cătălina Grama (Jojo)/Laura Cosoi, Vitalie Bichir/Bogdan Albulescu, Maruca Baiasu/Ramona Niculae.
 
Telefonul mobil poate dezvălui viața ascunsă a fiecăruia dintre noi. Suntem toți vulnerabili în fața unui obiect tangibil, accesibil tuturor, care a devenit o copie a vieții noastre până în cel mai ascuns amănunt. O cutie neagră care ne stochează obsesiile și realitatea paralelă a mesajelor, fotografiilor și a apelurilor din fiecare zi. Ritmul acțiunii crește și captează atenția spectatorului pe parcurs, în timp ce răsturnările de situație și poveștile personajelor se intercalează cu sunetul produs de telefoanele mobile.
 
 GHICI CINE TE SUNĂ?! O piesă de teatru care te face să râzi în hohote, dar care te și sperie un pic, care te face să realizezi că uneori ai putea ierta mai ușor. Este o piesă de teatru care te face să îți dai seama ce ai de pierdut, ce câștigi și ce gândești cu adevărat, dar nu ai curajul să recunoști.
 
O eclipsă de lună, o petrecere… Cineva se gândește la un joc. Cum ar fi să lăsăm telefoanele pe masă și să răspundem pe speaker? De aici toată lumea se prăbușește. Fiecare își arată adevărata fața. Nimic nu mai poate fi la fel vreodată. Îți sună cunoscut? Seamănă cu viața ta un pic? La teatru poți vedea cum ar fi… Și totuși, dacă nu am juca niciodată acest joc? Poate ar fi mai bine dacă ai trăi în lumea reală, nu în cea virtuală.
 
Un spectacol care te da peste cap. Chiar dacă stai pe scaun… dacă mai găsești locuri, evident.

Regie: Tania Popa
Adaptarea: Andreas Petrescu
Scenografie: Roxana Radut
Asistenta regie: Daria Danciu
Muzica originala: Liviu Elekes
Durata: 2h  (fara pauza)
Tip spectacol: comedie
Distributie:
Nadia: Tania Popa
Igor: Andreas Petrescu
Paul: Leonid Doni
Maria: Alexandra Velniciuc
Adi: Silviu Mircescu
Raluca: Catalina Grama (Jojo)
Victor: Bogdan Albulescu
Ana: Ramona Niculae