Teatru în 7 acte

ALUMNUS Club pentru UNESCO va transmite pe 29 iulie, 5 și 12 august 2020, ȋncepând cu ora 18.00, exclusiv pe pagina de Facebook (https://www.facebook.com/AlumnusClubPentruUnesco) un spectacol inedit de teatru dedicat elevilor de liceu Teatru în 7 acte.

Proiectul „Teatru în 7 acte” sau „Așteptând… a opta minune” este un spectacol produs de Asociația Alumnus Club pentru UNESCO și cofinanțat de AFCN, care prezintă scene din piese reprezentative din istoria teatrului universal și românesc. Au fost selectate texte din piesele: „Antigona” de Sofocle, „Romeo și Julieta” de W. Shakespeare, Commedia Dell’Arte, „O casă de păpuși” de H. Ibsen, „Pescărușul” de A.P. Cehov, „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale și „Forma lucrurilor” de Neil LaBute și un pic din „Așteptându-l pe Godot” de S. Beckett.

Întregul concept al spectacolului stă sub semnul așteptării, așa cum se întâmplă și în piesa lui Samuel Beckett, „Asteptându-l pe Godot”, acesta devenind element de referință al celor doi tineri care așteaptă. Este gândit din perspectiva așteptării, pentru că fiecare dintre noi așteaptăm câte ceva, chiar dacă nu ne dam seama, iar lucrurile par să nu aibă sens. Raportarea la trecut pentru a putea înțelege prezentul și schimbările care au avut loc, greșelile pe care le facem în luarea unei decizii, povestea de dragoste dintre doi îndrăgostiți sunt câteva dintre temele majore pe care le găsim în textele alese spre montare și așteaptă un răspuns.

Adaptare text și regie: Amalia Florina Iorgoiu

Distribuție:

Tom, Creon, Treplev - Dorin Enache

Antigona, Tânăra, Nora - Varty Mihail

Julieta, Nina - Elisa Pârvan

Veta, Marry/Evelyn - Andreea Șuilea

Jerry, Romeo - Cristian Constantin

Paznicul, Tânărul, Helmer - Vlad Teodorov

Rică Venturiano - Edi Cîrlan

Scenografie: Ileana Zirra