Tino Sehgal la MARe

Expoziție Tino Sehgal | Deschidere miercuri, 29 iulie 2020, de la ora 12:00 | MARe/Muzeul de Artă Recentă, bulevardul Primăverii nr. 15, București | Perioada: 29 iulie - 30 august 2020

Lucrări:

This is exchange (2002). Cu Alina Lupeș, Ioana Răileanu, Simona Tărtăcuță

This You (2006). Cu Georgia Măciuceanu, Cristina Mitilă

Yet Untitled (2013 – lucrare premiată cu Leul de Aur la cea de-a 55-a ediție a Bienalei de la Veneția). Cu Alexandra Bălășoiu, Louise Höjer, Maria Mora, Cristian Nanculescu, Andreea Nova, Thomas Proksch.

Eveniment organizat de MARe/Muzeul de Artă Recentă, în parteneriat cu Goethe-Institut Bucuresti, reprezentând momentul principal din programul Tino Sehgal: Untitled Exchange – Tino Sehgal: Schimb neintitulat, program de colaborare dintre MARe/Muzeul de Artă Recentă și Goethe-Institut București. Primul moment al acestui program a avut loc în luna decembrie 2019, constând în prezentarea din 14 decembrie, „Tino Sehgal: Arta performativă”, susținută de Louise Höjer, prim-coregrafa lui Tino Sehgal și din atelierul susținut de Louise Höjer, pe data de 15 decembrie.

Expoziția Tino Sehgal este parte din stagiunea Dans la MARe, proiect cultural inițiat în 2020 de coregraful Cosmin Manolescu, la invitația Muzeului de Artă Recentă. Este produs de Fundația MARe, în parteneriat cu Goethe-Institut Bucuresti, Fundația Gabriela Tudor și Muzeul de Arta Vizuala Galati și co-finanțat de Administrația Fondului Cultural Național (AFCN) și de Centrul Cultural Expo Arte aflat în subordinea Primăriei Municipiului București. Va putea fi vizitată până pe data de 30 august 2020.

După Jeff Wall, Martin Creed, Thomas Ruff, Marcia Hafif și Gregor Schneider, Tino Sehgal este al șaselea artist cu recunoaștere internațională, prezentat la MARe, de la deschiderea muzeului, în octombrie 2018.