Încuiați - teatru-film

Într-o perioadă complicată pentru arta independentă din România, Centrul de Teatru Educațional Replika a conceput o serie de evenimente performative adaptate măsurilor de siguranță și protecție în vigoare.

Centrul Replika își deschide stagiunea în mediul online cu Încuiați, un spectacol transformat în film, un film transformat în spectacol filmat, în regia Letei Popescu, pe textul Mariei Manolescu Borșa.

În spectacol îi puteți vedea pe Mihaela Rădescu, Viorel Cojanu, Silvana Negruțiu, Maria Cioclov. Scenografia a fost creată de Gabi Albu, sound design-ul a fost imaginat de Andrei Raicu, lighting design-ul de Radu Apostol, iar filmarea a fost realizată de Andreea Lăcătuș, Leta Popescu și Radu Apostol. Spectacolul surprinde un imperiu totalitar, în plină pandemie mușamalizată. La Parada Sănătății, fetița Ministrului Culturii spune: „împăratul tușește!”. Însă mulțimea nu-i dă dreptate copilului, iar fetița și părinții ei sunt ridicați și încuiați într-un loc secret. Părinții caută soluții de a se salva – inspirate și din natură, și din cultură – fără să știe că fata are o cameră ascunsă în „păpușe”.

Trimiteți un e-mail de rezervare la centrulreplika@gmail.com și veți primi un cod de acces, cu ajutorul căruia veți putea viziona „spectacolul-film” ÎNCUIAȚI pe data de 1 octombrie, între orele 11.00 și 23.00.

Pentru că sala noastră are o capacitate de 64 de locuri (în vremuri normale), față de 18 (pe timp de pandemie), vor primi cod de acces primele 64 de e-mail-uri care vin către noi.

ÎNCUIAȚI
de Maria Manolescu Borșa

ECHIPA
Actori: Mihaela Rădescu, Viorel Cojanu, Silvana Negruțiu, Maria Cioclov
Text: Maria Manolescu Borșa
Regie: Leta Popescu
Scenografie: Gabi Albu
Sound design: Andrei Raicu
Lighting design: Radu Apostol
Filmare: Andreea Lăcătuș, Leta Popescu, Radu Apostol
Montaj: Andreea Lăcătuș
Machiaj: Karina Dumitru
Fotografii: Isidor Popescu, Ioana Ofelia
Mulțumiri: Cristi Niculescu, Ovidiu Cioclov
Producător: Centrul de Teatru Educațional Replika

Premiera: 1 octombrie 2020