Craving & Distaste - Maternity / Exhibition by Anca Costea

Craving & Distaste - Maternity / Exhibition by Anca Costea | Venue: CoOperativa, 86 Icoanei Street | 5-10 octombrie 2020

Opening: 5 OCT, 7 PM | Talks in Romanian. Free entrance.

Music by Df HEFE

Cravings & Distaste

Cravings & Distaste este o serie care transpune poftele și grețurile contemporane ale femeii însărcinate în lumea picturilor clasice.

De ce tema poftei și a respingerii alimentelor
“În fotografia de maternitate, abordarea generală este cea a sublinierii emoțiilor date de perioada sarcinii, scoțând în evidență partea fabuloasă a sarcinii, a transformării ei într-o pregodivă, așa cum îmi place să îi spun. Acest elogiu al frumuseții, al puterii și încrederii pe care femeia însărcinată le transmite este, de altfel, și abordarea mea în ședințele foto de maternitate ale clientelor mele. Însă oricât de mult iubesc acest mod de a reprezenta femeia însărcinată, mi-am dat seama că nu se vorbește despre un anumit aspect, unul care este atât de intens pentru ea, încât îi rămâne în memorie poate ani de zile după naștere: poftele sau, din contră, grețurile specifice acestei perioade.

Prin personajele sale, seria Cravings & Distaste ilustrează atât propria mea relație cu mâncarea din perioada sarcinii, cât și a modelelor care au participat la proiect”

Detalii AICI