Miloš Forman: What Doesn't Kill You | Documentary Mondays Online

La Centrul Ceh din București începe un nou sezon Documentary Mondays online, pe DAFilms.com! Luni, 2 noiembrie, de la ora 08:00 (streaming gratuit pentru 24h):

Miloš Forman: What doesn't kill you... (CZ: Miloš Forman: Co te nezabije...) - r. Miloslav Šmídmajer, 2009, 119 min.

Dacă vă așteptați la o retrospectivă a filmelor lui Forman, la o analiză a procedeelor artistice utilizate, la o trecere în revistă a subiectelor abordate de-a lungul anilor sau a surselor de inspirație, vă înșelați. Miloš Forman: What doesn't kill you... abordează un cu totul alt subiect, mult mai personal, și aduce la lumină evenimente marcante din viața privată a regizorului, precum despărțirea de părinți și fii, povești despre cruzime și lupte interioare, dar și despre ambiția succesului și dorința de libertate. Aceste experiențe bogate au contribuit la realizarea celebrelor filme ,,Zbor deasupra unui cuib de cuci”, ,,Scandalul Larry Flynt” sau ,,Fantomele lui Goya”, iar acum sunt dezvăluite într-un documentar care se aseamănă, mai de grabă, cu o prelegere a lui Forman. O prelegere personală, în care povestește experiența câștigării a două premii Oscar, discută secvențe rare din filmele sale și în care participă, de asemenea, atât nume importante ale cinematografiei, cât și membri ai familiei sale.

Documentarul a fost realizat pe parcursul a cinci ani și a fost filmat în New York, Connecticut , Valencia, Madrid, Paris, Praga și alte locații din Republica Cehă.

Subtitrare disponibilă: engleză

Filmul va putea fi vizionat gratuit aici: https://dafilms.com/.../10493-milos-forman-what-doesn-t...