Acționând pe de rost. Larisa Crunțeanu

ACȚIONÂND PE DE ROST - O expoziție de Larisa Crunțeanu | MNAC | Perioada de vizitare a expoziției: 6 noiembrie 2020 – 31 ianuarie 2021

Însoțită de intervenții de: Irina Gheorghe, Adriana Gheorghe, Jasmina Al-Qaisi, Olivia Berkowicz & Marianna Feher, Catalina Insignares & Carolina Mendonça
Curatoriată de: Sandra Demetrescu

Perioada de vizitare a expoziției: 6 noiembrie 2020 – 31 ianuarie 2021
Evenimente live online: 12 noiembrie 2020, 18:00 - Tentative Transmits în conversație cu Sanja Horvatinčić

20 noiembrie 2020, 23:00 - Useless land. Catalina Insignares și Carolina Mendonça |  - Rezervări până în 12 noiembrie, cel târziu, aici: https://forms.gle/vGyAit3sQadWJpod6.

„Acționând pe de rost [Do It By Heart]” este o explorare intimă și abstractă a posibilității de abordare a limbajului și altor tipare de gândire și imaginare ale societății, înțelese ca bagaj colectiv de realitate pre-individuală, ca teritorii de întâlniri și confuzii productive. Dacă ceea ce știm pe de rost (know by heart) este ancorat în limbaj, instituții și referințe culturale comune, ceea ce facem pe de rost (do by heart) sunt actele de întâlnire și contact cu alte subiectivități nu într-un spațiu fizic comun, ci în comunalitate, în ceea ce împărtășim în mod involuntar, fără să fi avut de ales și chiar fără să realizăm.

În contextul expoziției, comunalitatea se referă atât la limbaj cât și la imagini culturale comune precum referințe literare, moștenirea vizuală determinată de regimuri politice și ideologie, imaginea și utilizarea spațiului public în contemporaneitate, imaginea muncii, imaginea corpurilor dezirabile și a succesului, tipare de organizare a peisajului vizual și aural public și corporate, șamd. Astfel, cele trei instalații de mari dimensiuni realizate de Larisa Crunțeanu și amplasate în spațiul fizic al muzeului devin premise de întâlnire în plan fizic și teoretic, precum și fundalul unei serii de intervenții artistice ale prietenelor și artistelor Irina Gheorghe, Adriana Gheorghe, Jasmina Al-Qaisi, Olivia Berkowicz & Marianna Feher, Catalina Insignares & Carolina Mendonça.

Expoziția este deschisă publicului fără vernisaj și poate fi vizitată în programul obișnuit al muzeului, de miercuri până duminică, între orele 11:00-18:00.

Recomandăm ca vizitatorii să folosească propriile telefoane și căști pentru consultarea lucrărilor audio, dacă acest lucru este posibil.
Respectarea normelor de siguranță în vigoare în contextul pandemiei COVID-19 este obligatorie.