Useless land. Catalina Insignares și Carolina Mendonça

Catalina Insignares și Carolina Mendonça. Un eveniment live în cadrul expoziției Acționând pe de rost. Larisa Crunțeanu - vineri, 20 noiembrie, de la ora 23:00.

Pentru a lua parte la performance, vă rugăm să completați chestionarul accesibil la adresa următoare până pe 12 noiembrie 2020, cel târziu: https://forms.gle/vGyAit3sQadWJpod6.

Noaptea ne acordă câteva ore. Portalurile iau timp, ne invită să zăbovim. useless land este o compilație de texte fictive și teoretice despre era pre-industrială. Acestea trasează o hartă cognitivă a altor relații sau perspective ale umanității cu mediul, animalele, fantomele, plantele….

Vă invităm să petrecem noaptea împreună, odihnindu-ne și ascultând. Noi vom citi texte cu voce tare până la răsărit. Noaptea ne dă timp să procesăm textele, prin gurile noastre și urechile voastre. Fiecare oaspete și își va pregăti o insulă dintr-o suprafață moale, și se va conecta la un teren comun, un spațiu unde somnul este un mod de a înțelege lumea. Voci care toarnă cuvinte în urechi, țesând povești. Un pământ necultivat. O nevoie de a ne încrede într-o comunitate de oameni cu care dormim, o nevoie de a ne ține companie unul altuia de la distanță. O stare de veghe în care putem fi împreună în disensiune, vorbind în limbi diferite și visând vise diferite, între trezire și adormire.

Navigând printre limitele imaginației, divinației și cunoașterii empirice, am cerut unui club de Remote Viewers (Sursignal) să ne trimită descrieri textuale ale diferitelor locuri în care citim. Dialogul dintre aceste viziuni, teorie și literatură propune o conexiune între corpurile care ascultă și prezențele invizibile și dialogurile dintre ele, prin text și somn. Inconștientul colectiv, vulnerabilitatea globalizată, și localul cărnii și a fantomelor prezente în acest oraș și nu în altul.

- Lectura/performance va începe la 23:00 și se va încheia odată cu răsăritul soarelui, și ne vom ține companie unii altora în acele 8 ore.
- Poți dormi dar te poți și trezi în timpul lecturii, și somnul nu va fi la fel de bun ca o noapte normală, așa că te sfătuim să planifici puțin timp de odihnă și în ziua următoare.
- Va trebui să te înscrii pentru a te conecta de acasă. Dacă locuiești cu alți oameni te încurajăm să faci o reuniune de somn pentru a nu fi singur în timpul ascultării.