Workshop: Act in motion | cu Attila Bordás

Linotip - Centru Independent Coregrafic lansează o serie de cursuri de dans pentru amatori, coordonate de coregrafii: Andreea Novac, Ioana Marchidan, Andrea Gavriliu, Arcadie Rusu, Attila Bordás, Stefan Lupu și Razvan Mihai Rotaru.

Mai multe detalii despre perioadele de desfășurare și biletele de participare aflați pe https://eventbook.ro/hall/linotip-centru-independent-coregrafic 

Workshop: Act in motion | cu Attila Bordás

Perioade:

22, 23, 24, 25 februarie 2021
19, 20, 21, 22 aprilie 2021
14, 15, 16, 17 iunie 2021

ATTILA BORDÁS despre cursul "Act in motion"- Expresivitate în Interpretare și Compoziție 

Atelierul se bazează pe exerciții de improvizație, de creație și fraze de mișcare. Obiectivul de bază al atelierului este perfectioarea abilităților corporale, cercetarea expresivității în nonverbalitate. 

„Punem sub lupă corpul ca unealtă de transmisie. Ne folosim de intenție și scop ca motoare de activare a posibilităților de exprimare. Încercăm să percepem dansul pe de o parte ca pe o știință cognitivă, fizică, psihică și artistică, pe de altă parte ca pe cea mai pură formă de comunicare abstractă cu impact senzorial și universal uman.

Atelierul oferă o serie de traininguri de mișcare prin care se pune accent pe creativitatea în interpretare și expresivitatea spontană corporală. Creez un context de dans  pentru ca participanții să aibă ocazia să acceseze înstinctul motoric personal în mod introspectiv, așadar automatismele și reflexele care pot duce la o anume plafonare să fie eliminate prin conștientizare.” (Attila Bordás-coregraf și performer)