Meniu Zile și Nopți
Articole Zile si Nopti Zile si Nopti
Teatru

Niște Senzații …

Spectacolul „Nişte senzaţii…”, după piesa „A răposat mama coniţei” de Georges Feydeau. Regia: ALEXANDRU ARŞINEL Asistent regie: Gina Lazăr

Spectacolul „Nişte senzaţii…”,  cea mai nouă premieră a Teatrului de Revistă „Constantin Tănase”  este o comedie savuroasă din perioada La Belle Epoque, după piesa „A răposat mama coniţei” (titlul original, „Feu la mère de Madame”) a celebrului dramaturg francez Georges Feydeau (1862–1921).

Vodevil într-un act, spectacolul a fost prezentat în premieră pe 15 noeimbrie 1908 pe scena Comédie-Royale din Paris, fiind foarte bine primit de public şi de criticii de teatru ai vremii.  Piesele lui Georges Feydeau se remarcă prin ritm alert, construcţii meticuloase, precise şi cu puternic caracter satiric la adresa naturii umane, iar comedia “Nişte senzaţii…“, nu este mai prejos. Spectacolul este unul plin de umor, de răsturnări de situaţie şi nenumărate situaţii comice, o radiografie plină de haz a relaţiilor de cuplu. Bineînţeles că abordarea acestuia, atât din punct de vedere al viziunii artistice şi regizorale, cât şi al coregrafiei, scenografiei şi costumelor este una de teatru clasic, cu elemente din spectacolul de Revistă.

Sursa: Teatrul de Revistă Constantin Tănase

Share

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
Twitter
Email
Caută