Concursului Internațional George Enescu 2020-2021

Iubitorii muzicii sunt invitați să urmărească concertele cu orchestră și recitalurile de vioară, violoncel și pian organizate între 13-23 mai, în cadrul celei de-a doua faze a Concursului Internațional George Enescu 2020.

În mod excepțional, din cauza pandemiei de COVID-19, ediția din 2020 a concursului Enescu s-a desfășurat în două faze. În 2020, concursul s-a reinventat online, ținând primele două etape ale competiției în format digital, în septembrie. Semifinalele și finalele, însă, se vor desfășura la București, la Ateneul Român, între 13 și 23 mai, iar biletele au fost puse în vânzare deocamdată pentru vizionarea lor în online. La începutul lunii mai, în funcție de situația epidemiologică din București, urmează să fie luată decizia dacă și în ce condiții publicul va avea acces și în sala Ateneului.

Program și bilete: AICI

Cei 23 de semifinaliști la cele trei instrumente (vioară, violoncel și pian), dirijorii și majoritatea membrilor juriilor vor fi prezenți la București, cu respectarea condițiilor sanitare care se impun.

Între probele de concurs, iubitorii muzicii vor putea să se bucure de șase recitaluri extraordinare susținute de membri ai juriilor și muzicieni-reper ai momentului - Trio Mihaela Martin, Frans Helmerson & Plamena Mangova; Roland Pöntinen; Dmitry Sitkovetsky & Iain Burnside - și de laureați ai unor ediții precedente ale Concursului Enescu - Vikram Sedona – vioară, Marcel Johannes Kits – violoncel și Victoria Vassilenko – pian.

Accesul publicului la vizionarea online a finalelor si a recitalurilor se va face pe bază de bilet sau de abonament plătit.

Cumpără bilete