Noaptea Muzeelor 2021

Cea de a XVII-a ediție a Nopții Muzeelor va avea loc sâmbătă, 12 iunie, la nivel național, și propune publicului expoziții, intervenții și experimente artistice, proiecții, spectacole, ateliere, concerte sau tururi interactive, dar și unele activări în mediul online.

Activitățile din Noaptea Muzeelor sunt oferite anul acesta iubitorilor de cultură de către muzee și case memoriale, galerii de artă, institute culturale, saloane și studiouri creative, castele, palate, cetăți, mori, teatre, universități, cinematografe, biblioteci, memoriale ale terorii comuniste, atenee, opere, filarmonici, lăcașe de cult sau case ale experimentelor.

Evenimentele din București oferite de muzeele și entitățile culturale din oraș sunt acum disponibile pe www.noapteamuzeelor.org.

43 de puncte culturale de interes răspândite în oraș, 43 de ”camere” urbane pline de intervenții artistice și culturale. Cu siguranță se vor alătura și alții, precum Muzeul de Artă Recentă. Muzeul Național George Enescu nu poate fi prezent anul acesta din motive obiective. Muzeul Național de Geologie va fi online.