Artiști care au schimbat complet felul în care privim arta | curs online

Începând cu data de 28 iunie, Fundația Calea Victoriei vă invită să participați la cursul online Artiști care au schimbat complet felul în care privim arta.

Detalii complete despre curs: AICI

Întâlnirile au loc online, zilnic: luni 28, marţi 29, miercuri 30 iunie şi joi 1, vineri 2 iulie, de la 19.00-21.00.

La acest curs discutăm despre concepte precum „operă de artă” şi „judecată de valoare”, dar şi despre diversitatea de posibile lucrări de artă de la sculpturi, picturi, lucrări de grafică, la performance art, video-mapping, instalaţii. Culminăm cu NFT-urile (non-fungible tokes) nou apărute.

Artiştii despre care am ales să vorbim sunt vârfurile de lance ale generaţiilor lor. Aceşti oameni au avut curajul să spargă normele, să experimenteze tehnici noi, subiecte insolite şi în acelaşi timp să găsească categorii de public amator de creaţiile lor.

Fiecare grupare artistică apărută în secolul al XX-lea avea menirea de a renega o formă de manifestare artistică anterioară. Impresionismul a apărut ca o reacţie contra academismului francez, neoimpresionismul ca o reacţie la impresionism, iar dadaismul a fost primul curent avangardist care a însemnat, între anii 1916 şi 1923, negarea tuturor valorilor creaţiei şi a tuturor atitudinilor artiştilor. Criza cu care se confrunta arta occidentală a fost observabilă şi prin faptul că în timpul secolului al XX-lea conceptul de „avangardă” definea tot ce era nou propus în domeniul artelor.