Ce mistere ascunde Tarotul? Istoric, simboluri, semnificații

Începând cu data de 28 iunie, Fundația Calea Victoriei vă invită să participați la cursul Ce mistere ascunde Tarotul? Istoric, simboluri, semnificații.

Detalii complete despre curs: AICI

Întâlnirile au loc la sediul fundaţiei, în zilele: luni 28, marţi 29, miercuri 30 iunie, joi 1 şi vineri 2 iulie, de la 19.00-21.00. La curs vor fi respectate toate normele de protecţie recomandate. 

Ce este tarotul şi de ce a generat un asemenea interes popular, cel puţin în ultimii 50 de ani? Oricare dintre noi, cu siguranţă, a surprins cel puţin o scenă într-un film sau serial, în care o ghicitoare aşează cărţile pe masă, în semi-întuneric, şi ultima către care îşi îndreaptă mâna este „Moartea”. Şi-aşa se declanşează curiozitatea.

Ce altceva sunt „Nebunul”, „Turnul”, „Marea Preoteasă”, „Spânzuratul”, dacă nu posibile personaje care ar putea rescrie „Alice în ţara minunilor?”. Care sunt toate chipurile care îmbracă, pe rând, cărţile de tarot?

Ce legătură există între banalele cărţi de joc şi desenele complicate de pe cărţile de tarot? Când ne gândim la tarot, ne gândim automat la magie sau divinaţie. Şi mai departe? Ne gândim la Orient sau Occident?

Iată doar o parte dintre întrebările care învăluie aceste cărţi, care pe măsură ce se dezvăluie, ne fac şi mai curioşi. Vă propun deci un curs care să expună un scurt istoric şi o introducere într-unul dintre cele mai misterioase obiecte – tarotul – care ne însoţeşte încă din secolul 15.