Vernisajul expoziției „Corneliu Baba - Atelier”

Muzeul Municipiului București vă invită să vizitați noua expoziție din spațiul Pinacotecii București care se află în incinta Palatului Suțu (Bd. Ion C. Brătianu nr 2), intitulată „Corneliu Baba - Atelier”. Aceasta prezintă publicului pictură, artă grafică și obiecte din atelierul artistului, integrate într-o scenografie de expunere care va încerca să reconstituie atmosfera creatoare din spațiul propriu al marelui pictor român. Vernisajul va avea loc pe data de 15 septembrie, ora 18.00.

„Numeroasele lucrări selectate din arhiva/ colecția pictorului, din toate perioadele de creație, contribuie la configurarea unui demers relevant pentru cel ce a fost și rămâne un reper important al artei românești contemporane. Conceptul expozițional este elaborat de doamna Maria Muscalu Albani în colaborare cu Secția Artă a Muzeului Municipiului București.

Tema atelierului de creație nu a fost aleasă întâmplător. Procesul elaborării unei opere plastice nu este facil, presupune multă muncă, frământare, apelul la alți mari maeștri, stăpânirea tehnicilor și noi experimente.

Expoziția va putea fi vizitată la Palatul Suțu în perioada 15 septembrie - 17 octombrie 2021.