Dual, un performance despre prietenie

Concept: Leta Popescu și Bogdan Spătaru
Performeri: George Albert Costea,  Mihaela Velicu, Vlad Udrescu

Regizoarea Leta Popescu, una dintre cele mai originale, avangardiste și relevante voci ale scenei actuale de teatru din România, nominalizată, printre altele, anul acesta la premiul UNITER pentru cea mai bună regie, cu două spectacole selectate în ediția curentă a Festivalului Național de Teatru, încheie în luna noiembrie seria de performance-uri work in progress Teatrelli din acest an.

„DUAL, un performance despre prietenie” se află la intersecția între teatru-dans, teatru non-verbal și teatru de obiect, cu o poveste pretext pentru căutările artiștilor: trei prieteni foarte buni se întâlnesc să gătească împreună un desert. Ceea ce este, aparent, senin și natural, începe să pulseze pe dedesubt. Artiștii traduc prin interacțiunea cu obiectele unei bucătării stările opuse prieteniei. Ce se întâmplă când dispare încrederea? Apare îndoiala. Ce se întâmplă când dispare siguranța? Apare frica.

DUAL este o invitație la a privi prietenia dincolo de clișeu și, totodată, o formă de căutare a mijloacelor de expresie artistică.